Generatieverschillen op de werkvloer: waarheid of mythe?

Om u in te schrijven voor het evenement, dient u zich eerst aan te melden of te registreren.

Bij annulatie door niet-leden minder dan 2 werkdagen voor de activiteit, blijft het volledige bedrag verschuldigd. U kan zich wel steeds laten vervangen door een andere deelnemer.

Locatie
30 april 2019

Van 

17:30 uur

Tot 

20:00 uur

Spreker

Lieze Stassen

UGent – Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen - Auditorium 4

Henri Dunantlaan 2, 9000 Gent

Prijs 

Gewoon lid 

Student-lid 

Geen lid 

Lid BFP, PMC, VOV 

Gratis

Gratis

€ 120,00

€ 80,00

Deel dit event

Over het evenement

KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN

“Generatie burn-out, de millenials die #nevernotworking zijn” schrijft De Morgen op 22 maart 2019. Googel op “generatie” en je botst steevast op aansprekende, bevestigende en stereotyperende artikels van je favoriete krant die een bepaalde generatie in een op dat moment populair hokje onderbrengen. De huidige generatie zou de meest progressieve generatie ooit zijn, nog meer dan de millenials. Deze laatste worden ook wel “generation Y”, “generation me” of “digital natives” genoemd. En ze schijnen lui te zijn. En ze zien de toekomst somber in. Hierdoor zouden we hen anders moeten rekruteren, selecteren en behandelen in een werkcontext. De progressiefste en nieuwe generatie jongeren is dan weer “bewust”, “ongrijpbaar” en heet “generation Z” (met de “Z” van zappen), of de “Pokémon-generatie”. Tenslotte hebben we nog de “babyboomers” of ook wel de “lego-generatie” genoemd. En dan zijn we “generation X” nog vergeten.

Van waar komen deze claims en waarom herken je jezelf ook in één van deze generatie-buzzwords? In welke mate zijn ze correct? Wat zegt de wetenschap? Hebben ze effectief andere werkwaarden en volstaat een aanpak op maat van iedere generatie? Is het echt zo eenvoudig?

Ontdek het op 30 april in de VOCAP-workshop met  Lieze Stassen. Haar studie met dr. prof. Frederik Anseel en dr. prof. Katia Levecque rond generatieverschillen op de werkvloer kreeg veel belangstelling en werd gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Gedrag & Organisatie waar VOCAP-leden een gratis abonnement op genieten.

Weer een boeiende VOCAP-activiteit waarin de brug wordt geslagen tussen wetenschappelijk onderzoek en praktijk!

Over de spreker
Lieze Stassen

Lieze Stassen, account consultant bij Poolstok, dé referentie voor P&O in de publieke sector in Vlaanderen en in het verleden wetenschappelijk medewerkster en onderzoekster bij de Universiteit Gent.

linkedin-white.png

UGent – Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen - Auditorium 4

Henri Dunantlaan 2, 9000 Gent

Over de locatie

© 2020 VOCAP, Vereniging van Organisatie-, Consumenten- en Arbeidspsychologie

  • White Facebook Icon
  • White LinkedIn Icon
  • Twitter